El país

Aquesta bella regió ofereix multiples possibilitats per a les excursions: el paisatge dels  Pirineus amb altiplans i barrancs salvatges està a només una hora d'aquí. A la serralada pirinenca, a Andorra i Espanya hi ha aproximadament un trajecte de 2 hores. Menys espectaculars però no menys  atractives són les muntanyes de mitja alçada de la regió: Montagne Noire i les Corbières.

Es poden visitar coves d'estalactites (Lombrives, Limousis), navegar un riu subterrani en barca  (Labouiche) o anar amb cotxe (Mas d´Azil) i admirar abismes gegantescs (Gouffre Géant de Cabrespine). En molts llocs els rius han gravat barrancs escarpats en la roca (Gorges de Galamus, ... de l´Orbieu, ... du  Rébenty, ... de Saint Georges, Défilé de Pierre Lys).

Millars d'anys d'història certifiquen el pas de cultures i civilizacions: llocs  prehistòrics i pintures rupestres com en Tautavel, Bédeilhac i Niaux, així com colònies i edificis dels celtes, grecs i romans.

 

De l'apogeu de la regió a l’Edat Mitja procedeixen una multitud d'edificis impressionants: monestirs  romànics i gòtics com Saint Hilaire i Saint Papoul, Fontfroide, Villelongue i Lagrasse; i solitaris castells en cims de roca com Montségur i Puivert, Puilaurens, Quéribus i Peyreperthuse - primer baluards, al final  de l'última retirada cátara.

 

Els centres històrics de la regió mostren la seva important història i les antigues activitats urbanes:  Carcassonne i Foix, Narbonne, Perpignan i Toulouse.

Molts pobles pintorescs, i sovint molt vells, mereixen també la visita.

[Oustal] [La casa] [El país] [Activitats] [Informació]